Kindvriendelijke Installaties

Spelprikkels in de binnenstad

Mechelen plaatst vijf interactieve, kindvriendelijke installaties!

Mechelen Kinderstad investeerde in speelbare kunst in de openbare ruimte, hierover kan je meer lezen, in dit artikel. In 2016 won Mechelen Kinderstad de prijs van de publieke ruimte met dit project en daar zijn we erg trots op.

Fonteinfestijn in de Melaan

Wie verfrissing zoekt, moet op het pad naast het water in de Melaan zijn. Afhankelijk van de bewegingen die je maakt, spuiten er ritmische waterstralen omhoog. Zo kan je je eigen fonteinspektakel dirigeren!

Dansende poppen op het Cultuurplein

In DE MAAN kan je naar figurentheater gaan kijken, maar buiten heb je zelf de touwtjes in handen. Je kan de lichaamsdelen van de levensgrote ledenpoppen op het Cultuurplein bewegen. Vraag hen ten dans, speel ermee of maak je eigen toneeltje.

Reuzenopsinjoorke in het Sint-Romboutskerkhof

Opsinjoorke is dé pop uit de Mechelse folklore, die volgens een legende als straf in de lucht werd gegooid. De kleurrijke reuzenversie van de pop landt binnenkort in het Sint-Romboutskerkhof. Je kan erop klimmen, lopen of zitten, eraan hangen, …

Dol(l)en aan de Sint-Katelijnekerk

Voor de Sint-Katelijnekerk zijn drie grasperkjes. Let op dat je er niet verdwaalt, want een van de grasperkjes is veranderd in een labyrint voor de allerkleinsten!