17585909964_7eb6bc4aeb_o.jpg

Kindvriendelijke Installaties

De stad als speeltuin


Mechelen plaatst zes interactieve, kindvriendelijke installaties!


Mechelen Kinderstad is een speelparadijs voor kleine bengels. In het Speelgoedmuseum, Planckendael, Technopolis, DE MAAN en op de vele speelpleintjes kunnen ze hun hart alvast ophalen. Maar vanaf eind april komen er in de binnenstad zes nieuwe, kindvriendelijke installaties waarop ze zich kunnen uitleven. Volg spelenderwijs deze wandeltocht!

 

1. Fonteinfestijn in de Melaan

Wie verfrissing zoekt, moet op het pad naast het water in de Melaan zijn. Afhankelijk van de bewegingen die je maakt, spuiten er ritmische waterstralen omhoog. Zo kan je je eigen fonteinspektakel dirigeren!


  2. De poppetjes gaan aan het dansen op het Cultuurplein

In DE MAAN kan je naar figurentheater gaan kijken, maar buiten heb je zelf de touwtjes in handen. Je kan de lichaamsdelen van de levensgrote ledenpoppen op het Cultuurplein bewegen. Vraag hen ten dans, speel ermee of maak je eigen toneeltje.

 

 


3. Reuzenopsinjoorke in het
Sint-Romboutskerkhof

 

Opsinjoorke is dé pop uit de Mechelse folklore, die volgens een legende als straf in de lucht werd gegooid. De kleurrijke reuzenversie van de pop landt binnenkort in het Sint-Romboutskerkhof. Je kan erop klimmen, lopen of zitten, eraan hangen, …

 

 

                               
 

4. Dol(l)en aan de Sint-Katelijnekerk

 

Voor de Sint-Katelijnekerk zijn drie grasperkjes. Let op dat je er niet verdwaalt, want een van de grasperkjes is veranderd in een labyrint voor de allerkleinsten!

 

 

5. Vervormbare volumes aan de Zoutwerf

 

In de middeleeuwen lagen er stapels zout op de Zoutwerf. Nu komen er een kubus, balk en cilinder met alle drie hetzelfde volume. Door te trekken en duwen kan je deze volumes nog meer vervormen.


 

 

6. Vijfhoeken op de Vijfhoek

 

De Vijfhoek aan het einde van de vernieuwde Bruul wordt binnenkort omgetoverd tot een groen pleintje. Je zal er binnenkort kunnen rusten en spelen op drie vijfhoekige figuren. Als de avond valt, wordt het nog leuker: dan reageren de led-lichtjes op je aanwezigheid. Doe mee aan dit magische lichtspel.