Activiteiten voor ouders

Webinar: Groeien in zelfvertrouwen
Klaar Hammenecker

21 mei 2021 om 20u

Deze onzekere tijden zorgen ook bij onze kinderen voor meer onzekerheid en angstklachten. Hoe stel je je kind gerust zonder dat je zijn angsten minimaliseert of ridiculiseert? Hoe versterk je hen wanneer je vooral de drang voelt om het van hen over te nemen? Klaar geeft je in dit webinar inspiratie en concreet advies. Want hoe meer een kind in zichzelf gelooft en op zichzelf vertrouwt, hoe veerkrachtiger die in het leven staat.

Prijs: gratis

Inschrijven en meer info?

https://app.clevercast.com/webcast/registration/w-qMMAaq

 

Webinar: Wij-tijd

3 juni 2021 om 20u

Vaak denken we dat "kwali-tijd" ligt in vakanties, feesten en geplande activiteiten. Toch zijn het de kleine momenten die bepalen wat kinderen meedragen uit hun jeugd.
Björn spreekt de kracht van ouders aan om meer bewust te ge-niet-en van de momenten die er al zijn.

Prijs: gratis

Inschrijven en meer info?

https://app.clevercast.com/webcast/registration/w-qLJMoW


Web-introductiesessie: Wat is ADHD?

3 juni 2021 om 20u

Jouw kind, neefje, nieuwe leerling … heeft een diagnose ADHD en je wil wat basisinfo op een rijtje zetten? Of je twijfelt om het proces voor een diagnose op te starten en je wil uzelf nog verder informeren? ADHD komt wel eens ter sprake in de media, maar waar gaat het nu echt om? Op deze online info avond krijg je kort en krachtig degelijke informatie over ADHD: informatie over de kenmerken, oorzaken, mogelijke behandeling,…. We gaan kort in op de mogelijke gevolgen van ADHD en kijken naar gedrag in een ADHD context. We vertellen ook graag wat centrum ZitStil voor jou en je gezin kan betekenen Na de uiteenzetting over ADHD geven we je graag nog de gelegenheid om vragen te stellen.
Kortom onze basisinfo van de live-infoavonden gekleed in een compact en online jasje!

Prijs: €10 en €8 voor leden

Inschrijven en meer info?

https://www.zitstil.be/activiteiten-op-type-activiteit/web-workshops-voor-ouders/03-06-2021-20u-web-introductiesessie-wat-is-adhd/

 

Hoe leer ik mijn kind met ASS met emoties omgaan

3 juni 2021 19u30

Kinderen met autisme missen soms connectie met hun eigen emoties.  Leren over hun eigen gevoelens en die van anderen gebeurt bij hen niet automatisch.  Dit is een praktische webinar.  Je krijgt tips over hoe je kinderen met ASS kan leren om hun eigen gevoelens én die van anderen beter te begrijpen.  Je hoort hoe Mike leerde om meer emoties bij zichzelf en bij anderen te herkennen.  Daardoor veranderde het gedrag van Mike én ging er een wereld voor hem open.  Na dit webinar kan je zelf meteen aan de slag.

Deze webinar is ook zinvol voor ouders, grootouders en andere betrokkenen van een kind met ASS.

Bedankt om deze info te verspreiden onder mogelijks geïnteresseerden.

Wil je er graag bij zijn, maar kan je niet deelnemen de avond zelf?

Niet getreurd! Wanneer je bent ingeschreven, ontvang je sowieso na afloop de link naar de opname en deze blijft nog 48u geldig.

Prijs: 20 euro

Inschrijvingen en meer info?

https://autinoom.be/webinars-en-cursussen-1.html