ZAP speelpleinwerking animator worden

Hey! Wil jij animator worden op ons speelplein? Lees dan even verder ⬇️ 

Geen zin om te lezen en al enthousiast? Schrijf je dan in. 🙌 Na het invullen van het formulier wordt je uitgenodigd voor een gesprek om elkaar te leren kennen. Geen zorgen het is geen sollicitatiegesprek.


Wat is ZAP?

ZAP staat voor Zotte Animatoren ploeg. We hebben een eigen speelpleinwerking. Het speelplein heeft een divers aanbod. Elke week kleden we in met een bepaald weekthema. We doen zelf heel leuke activiteiten en daarnaast gaat de groep op maandag naar de cinema, woensdag komt er een externe workshopgever en op vrijdag gaat de groep op uitstap. Daarnaast zijn er nog kleuterweken en tienerweken. 

De speelpleinwerking is deze zomer te vinden in BS Den Anker, sint-janstraat 4. Het is gelegen naast het museum hof van Busleyden. De locatie gooit de deuren open voor de kinderen van 4 juli tot 19 augustus. We hebben 3 werkingen. Een reguliere werking voor de 5-12 jarige. Een kleuterwerking voor 3-4 jarige en tot slot ook een tienerwerking voor de 12-15 jarige. De laatste twee werkingen zijn niet elke week. 


Onze visie

We vinden het belangrijk dat kinderen kunnen spelen zovaak als ze zelf willen. Ze bepalen zelf wat ze doen en wanneer ze het doen. Onze doelgroep is 3-15 jaar. We vinden het heel belangrijk dat je als animator betrokken bent bij verschillende delen van het speelplein:

 • Activiteiten maken
 • Activiteiten uitvoeren
 • Het speelplein verder helpen ontwikkelen door feedback & suggesties te geven. 
 • Wil je meer weten? Lees dan meer over onze visie en missie.

Wie zoeken we?

We zoeken enthousiastelingen tussen 15 en 26 jaar met een groot hart voor kinderen. Je hebt een animatorattest of al twee jaar ervaring in het jeugdwerk als leiding. Je toont inzet en engagement en wil de jongste Manenblussers de tijd van hun leven geven.


Wat kunnen jullie van ons verwachten?

Eerst en vooral kan je een grote dosis plezier verwachten. Als animator werk je samen met leeftijdsgenoten en vorm je een team gedurende een dag, week,.. Je leert er met anderen samenwerken en verantwoordelijkheden te dragen. In het animatorenteam wordt er heel wat afgelachen. 

Tijdens de zomer wordt er elke donderdagavond een teambuildingsactiviteit voorzien. Deze variëren van een georganiseerd spel over een escape room tot een spa avond. Top momenten verzekerd. 

Bovendien staat animator zijn goed op je CV voor later en doe je bakken ervaringen op. Dit niet alleen voor je professionele toekomst maar ook ontwikkel je je vaak verder op persoonlijk vlak.

We bieden bovendien ook gratis vormingen aan tijdens de zomer, maar evengoed tijdens het jaar. We houden je hierover sowieso op de hoogte. 

Daarnaast wordt er zo nu en dan gezellig samen gegeten. Bovendien krijg je ook een vrijwilligersvergoeding en je bent verzekerd bij eventuele ongevallen. (Al hopen we dat dit niet voorkomt) Hoeveel de vergoeding bedraagt, hangt af van welk brevet je al hebt en in welke functie je die week staat.

 • Stage animator - cursus start animator: € 30/dag
 • Brevet animator/ +2 jaar ervaring: € 32/dag
 • Stage hoofdanimator: € 34/dag
 • Brevet hoofdanimator: € 36/dag
 • Logistieke taken (geen brevet nodig: evenementen Mechelen Kinderstad): € 28/dag

Wat verwachten we van jou?

De ZAP-werkgroep heeft een overzicht gemaakt van de verwachtingen voor de verschillende profielen waarmee de ZAP-werking aan de slag gaat. Dit schetst een beeld van de verschillende rollen en verwachtingen. 


Animatorcursus geannuleerd - Cursus 2023

Opgelet: de cursus van 2022 kon door onvoorziene omstandigheden niet plaatsvinden. De eerstvolgende cursus in externaat gaat door in 2023. Deze wordt gegeven door een erkende cursusgever en kost 60 euro per deelnemer. Je kan dit via kadervormingssubsidies terugkrijgen als je de cursus volledig volgt en slaagt voor je stage. 

Waarom zou je een cursus volgen? Hieronder enkele goede redenen om er een te volgen:

 • Je leert heel wat nieuwe mensen kennen! Wie wilt dat nu niet?
 • Je maakt heel veel plezier.
 • Je doet massa’s speelbagage op.
 • Je leert activiteiten en speelimpulsen voorbereiden.
 • Je ontdekt spelenderwijs wat speelpleinwerk is.
 • Je leert hoe je kinderen en tieners op sleeptouw neemt.
 • Je werkt aan een speelse, maar verantwoordelijke houding.
 • Last but not least, je ontvangt nadien je attest animator in het jeugdwerk.

Helemaal overtuigd & klaar om je animatorattest te behalen? 


Animatorenpoule

WIl je lid worden van de geweldig bende animatoren? Schrijf je dan in, zo houden we je op de hoogte over alles wat er beweegt rond het speelplein. Daarnaast hebben we wat gegevens nodig voor contracten te kunnen opmaken. Via deze weg krijgen we ook je beschikbaarheden door zodat je ingepland kan worden tijdens de zomer. 


Beschikbaarheden zomer 2022

Heb je vorig jaar die waslijst aan vragen al ingevuld? Goed nieuws, het enige wat we dan nog van je nodig hebben zijn je beschikbaarheden. Je kan hier alles achterlaten zodat je wordt opgenomen in de animatorenplanning. Zo maken we er samen met jou een geweldige zomer van. 


ZAP startweekend 2022

Dit jaar organiseren we opnieuw een startweekend. Deze keer zonder overnachting, gewoon op de speelpleinlocatie. Het is een weekend waarbij je de hele ploeg leert kennen en gaat door op zaterdag 2 (9-21u) en zondag 3 juli (9-17u). Wat staat er op het programma? We zetten met iedereen de speelpleinlocatie klaar, zodat op maandag de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Daarnaast is er ook een vorming rond communicatie naar ouders of spelen met kleuters. Ook een teambuilding in de vorm van lasershoot op onze locatie mag niet ontbreken. Want zeg nu zelf, hoe onze locatie beter te ontdekken dan door er te lasershooten. Lunch wordt voorzien op beiden dagen en op zaterdag ook avondeten. Heb je ook al zin gekregen in het startweekend? Schrijf je dan hier in.