kindertoilet3.jpg

Toiletten

Toiletten in de stadsgebouwen

Op de fundamenten van het 14de eeuwse Belfort staat voortaan een kindertoilet in de vorm van de St-Romboutstoren. De openbare wc’s aan het stadhuis werden volledig vernieuwd en ook de jongste Mechelaars hebben nu hun eigen toilet. 

 


De openbare toiletten op de Grote Markt gaan ondertussen meer dan 25 jaar mee. En dus waren ze aan een update toe. De stad investeerde voor een vernieuwd mannen- en vrouwentoilet, een urinoir, een gezinstoilet en een kinder-wc. Dat krijgt de vorm van Rommy Rombouts, de officiële mascotte van Mechelen Kinderstad. Opdat het toilet alleen door kinderen gebruikt zou worden, heeft de St-Romboutstoren in wc-vorm een deurtje van 115cm hoog.

Het openbare toilet is geïnstalleerd op de fundamenten van het Belfort uit de 14de eeuw. Dat pronkt op de lijst van het Unesco-wereldcultuurerfgoed. Het architecturale karakter van de locatie wordt door de vernieuwingen opnieuw zichtbaar.

 

Toiletten in de horeca

In een eerste fase worden alle stadsgebouwen aangepast. De eerste toiletbril voor kleuters werd geplaatst in het Huis van de Mechelaar. Later volgen ook het Sociaal Huis, partnerorganisaties van Mechelen Kinderstad en lokale horecazaken.