Gezocht: Experten in buitenspelen

Op 21 april 2021 gaan in de namiddag alle tv-zenders voor kinderen even op zwart. Want dan is het weer tijd voor de Buitenspeeldag!

Maar… wij hebben jouw hulp nodig! Ben jij de beste boomhutbouwer? Hinkel jij de stenen uit de stoep? Of ken jij altijd de coolste verstopplekken in de tuin? Toon ons dan jouw favoriete speeltip aan de hand van een leuke foto of video. En inspireer zo mee alle andere Mechelse kinderen tijdens de Buitenspeeldag.

Deel alle ideeën en tips met ons via kinderstad@mechelen.be. Is jouw video- of fotobestand te groot? Stuur dan jouw idee door via wetransfer.com op hetzelfde mailadres.

Alle inzendingen worden verzameld op onze website. Ook zetten we enkele dagen voor de Buitenspeeldag verschillende tips in de kijker op onze Facebookpagina Mechelen Kinderstad. Jouw inzending geeft Stad Mechelen automatisch de toestemming om jouw foto of video te gebruiken op de website en facebookpagina van Mechelen kinderstad. De doorgestuurde beelden worden enkel gebruikt voor dit specifieke doel.


Rommy's Top-tips

Tijdens (en ook na) de Buitenspeeldag zijn er in Mechelen tal van leuke buitenactiviteiten om te doen. Hieronder geven we je alvast een kleine selectie van het aanbod. Meer activiteiten kan je altijd terugvinden op de website van UiT

Weet je zelf nog een leuke activiteit? Laat het ons dan zeker weten en we voegen ze graag toe aan het lijstje.

Schattenjacht in de Barebeekvallei

Op zoek naar een leuke activiteit met de kinderen? Zin in een fijne lentewandeling met dat tikkeltje meer?

Ga dan op Barebeekschattenjacht, een zoektocht op kindermaat in de Barebeekvallei in Muizen. Samen met Ollie Ooievaar zoek je naar de schat van de Barebeekvallei en ontdek je de verschillende bewoners van dit wonderlijke stukje Mechels natuur.

(organisatie van Natuurpunt)

Meer info

Ruis

Muziektheater Het Fluisterhuis creëerde een interactieve familietocht vol muziek, poëzie en fantasierijke verhalen. Tijdens de wandeling versmelten de menselijke en natuurlijke herinneringen van het park tot één muzikale anekdote.

Mondige wegwijzers nemen je via elf haltes mee op een groot familiefeest tussen de bomen. Scan met je telefoon de QR-codes bij elke halte en luister met je bubbel naar het verstrijken van de tijd in het park.

(organisatie van Vrijbroekpark)

Meer info

Battel in Beweging

Een superleuke wandeling door Battel, overgoten met een sausje van enkele historische feiten, op smaak gebracht met een creatieve bezigheid voor de (klein)kinderen.

(organisatie van Battel in Beeld en Battel Zomert)

Meer info

Knotsgekke Paastocht "De Paashaas is verdwenen"

Gratis wandeltocht, 1,5 km, met twee ludieke verhalen (-8 en +8 jaar). Verhaal ingesproken door Pieter Embrechts. Leuk om te doen met kinderen en kleinkinderen. Route gratis verkrijgbaar via kwbcoloma@outlook.com

(organisatie van KWb Sint Jozef Coloma)

Meer info

Samen op pad

Ontdek hier de leukste tochten voor kinderen en laat je inspireren tot uitstapjes in en rond Mechelen! Wil je stappen of trappen? Maak je liever een avontuurlijke of een educatieve tocht? Laat je gidsen door een digitale app of trek eropuit met een schattenkaart. Elke wandeling heeft een wandelvriendje, die neemt je bij de hand om zijn domein te verkennen. Je weet dat je op het vertrekpunt van een lus bent aangekomen wanneer je een leuke houten totempaal ziet staan.

(organisatie van Regionaal Landschap Rivierenland)

Meer info