Praktische informatie


Hoe inschrijven?

Inschrijvingen gebeuren via de website Recreatex

Registreren

 • Nog geen account? Klik op 'Aanmelden als nieuwe gebruiker' om een login aan te maken. Vul alle gegevens in. Vergeet je rijksregisternummer niet!
 • Als de registratie geslaagd is, ontvang je een e-mail om je account te bevestigen. Klik op ‘activeer mijn gebruiksaccount’.
 • Je hebt 1 login per gezin nodig. Gescheiden ouders worden als 2 verschillende gezinnen gezien.

Aanmelden

 • Na de eerste keer aanmelden, kan je je inloggen met de login en wachtwoord die je zelf koos.
 • Als je voor de eerste keer aanmeldt, verschijnt een venster om gezinsleden toe te voegen. Klik dan op ‘ja, gezinsleden toevoegen’. Je kan je partner en kinderen toevoegen.
 • Kinderen toevoegen is noodzakelijk om ze in te schrijven voor de (toekomstige) vrijetijdsactiviteiten. Vul zeker de rijksregisternummers mee in!

Inschrijven

Eens ingelogd kan je via de tabbladen inschrijven voor de gewenste activiteiten.

Hulp nodig?

Bel 015 29 76 53 of mail uit@mechelen.be.


Kostprijs

Op de Vakantiezapper staan zowel de standaardprijzen als de prijzen voor mensen met een UiTpas met Kansentarief. Meer info over de Uitpas met kansentarief.


Activiteiten

Aanbod

De activiteiten worden georganiseerd door de diensten Sport, Musea en Erfgoed en Jeugd van Stad Mechelen. Heb je vragen over de activiteiten? Contacteer de organiserende dienst.

Begin en einde

Hou steeds de begin- en einduren van een activiteit in het oog.

Foto’s

Op de activiteiten worden er foto’s genomen die kunnen gebruikt worden voor de website, boekjes, flyers,… van de stad Mechelen. Als je deelneemt aan één van de activiteiten, ga je akkoord dat deze foto’s gebruikt kunnen worden voor deze doeleinden. Ben je hiermee niet akkoord, dan dien je de dienst Sport of Musea & Erfgoed bij de inschrijving hiervan te verwittigen.

Praktisch

 • Lunch. Elke deelnemer brengt een eigen lunchpakket mee. Wij voorzien drank en een hapje in de namiddag. Dit laatste geldt niet voor sportactiviteiten.
 • Kledij. Zorg voor kledij geschikt om in te knutselen, spelen, sporten...
 • Uren. De sportactiviteiten zijn van 9u tot 16u met vooropvang vanaf 8u en naopvang tot 17u. De museumactiviteiten zijn van 10u tot 16u. Indien er wordt afgeweken van bovenstaande uren, wordt dit steeds vermeld in de vakantiezapper met een "!".

Terugbetalingen

Met het inschrijvingssysteem gebeuren betalingen nu steeds online. Wanneer je online
inschrijving voltooid is, kom je op een online betalingspagina waarop je meteen moet afrekenen. Houd je kaartlezer dus steeds bij de hand.

Bij UiT in Mechelen aanvaarden ze cash betalingen, betalingen via bancontact of creditcard.

 • Afwezig bij ziekte: enkel na voorlegging van een doktersattest kan een activiteit (geheel of gedeeltelijk) worden terugbetaald.
 • Omruilen: Het is niet mogelijk om een kamp om te ruilen voor een ander kamp of om te zetten naar een andere deelnemer.
 • Mutualiteit: jouw ziekenfonds geeft soms terugbetalingen van kampen of meerdaagse (jeugd- of sport-)activiteiten waar je kinderen aan hebben deelgenomen. Vraag dit na bij jouw mutualiteit en bezorg ons het correcte formulier. Wij bezorgen jou dit ingevuld terug.
 • Fiscaal attest: een fiscaal attest voor de online bestelde activiteiten kan je begin januari van het voorafgaande kalenderjaar zelf via het account van je kind(eren) downloaden. Je logt in met de gegevens van je kind, gaat naar 'Mijn account' en daar kan je 'download Fiscaal rapport' aanklikken. Het rapport wordt onmiddellijk gedownload.

Speciale noden

Alle kinderen van 3 tot 16 jaar mogen deelnemen aan de activiteiten na inschrijving. Alle activiteiten staan open voor kinderen met een beperking. Heb je een zoon/dochter met specifieke noden? Dan zoeken we samen indien mogelijk naar gepaste begeleiding.

Contacteer op voorhand de dienst die de activiteit organiseert. Bij elke activiteit staat de dienst vermeld met een icoontje: sport, jeugd, musea.