mechelen-kinderstad-maanrock-2017_-106.jpg

met jonge kinderen (0-3 jaar)

Consultatiebureau voor het Jonge Kind                        

In het consultatiebureau kan je terecht met al je vragen over de ontwikkeling en gezondheid van jouw kindje tussen 0 en 3 jaar. Een ervaren team vrijwilligers, een arts en een verpleegkundige bieden je advies en be­geleiding. De ontwikkeling van je kind wordt op de voet gevolgd, te beginnen met het gewicht en de groei. Naast het beoordelen van reacties, reflexen en gehoor en het on­derzoeken van hart, longen, ruggengraat, handjes en voetjes, krijg je ook informatie over voeding, verzorging, veiligheid, hygi­ëne en ontwikkeling van je kind.

Een afspraak maak je via de Kind en Gezin-lijn: T 078 150 100 of via W www.kindengezin.be

Adressen

Consultatiebureau (i.s.m. Kind & Preventie en Thuishulp vzw) Sociaal Huis- Huis van het Kind, Lange Schipstraat 27 te  Mechelen

Consultatiebureau (i.s.m. Thuishulp vzw), Maurits Sabbestraat 61 te Mechelen

Consultatiebureau (i.s.m Kind& Preventie), Brusselsesteenweg 49 te Mechelen

 

Pedagogisch spreekuur Kind en Gezin

Ouders met kinderen tot drie jaar kunnen met hun eigen verhaal en vragen over opvoeding terecht op het spreekuur opvoedingsondersteuning. Je kan je situatie bespreken met een medewerker van Kind & Gezin die geschoold is in pedagogisch advies. Dit kan in één gesprek of in enkele gesprekken. Hij of zij kan samen met jou op zoek gaan en kan je vast op weg helpen. Dit aanbod is gratis.

Wil je meer weten of een afspraak maken? T 078 150 100

of kom langs tijdens het Inloopmoment in Huis van het Kind op donderdag tussen 13u en 15u.

 

Inloopteam De Nieuwe Weg

Wil je graag andere ouders ontmoeten? En geïnteresseerd om in groep over de opvoeding van je kind te praten? Zoek je een plek waar je kind leuk kan spelen met andere kinderen? Heb je problemen waarover je met een deskundige medewerker wil praten?

Als sommige van deze vragen jou bezig houden én je brengt je kinderen groot in vaak moeilijke omstandigheden, dan is het inloopteam iets voor jou!

Inloopteam De Nieuwe Weg, Lange Schipstraat 25 te Mechelen

T 015 27 64 26

E denieuweweg@skynet.be

W www.inloopteams-antwerpen.be/nieuweweg/

 

Kleurdoos

Heb je creatieve kriebels of gewoon zin in een leuke babbel? Inloopteam De Nieuwe Weg nodigt jou  samen met je kinderen (0-3 jaar) uit in de Kleurdoos. Ouders kunnen hier vrijblijvend met hun kinderen tekenen, schilderen, boetseren, knutselen en nog veel meer. Of geniet van elkaars gezelschap met koffie of thee.  De allerkleinsten kunnen spelen in het 'snoezelhoekje'. Dit alles is volledig vrijblijvend en gratis.

Op vakantiedagen zijn kleuters tot 6 jaar ook welkom.

Elke dinsdagnamiddag van 13 u tot 15 uur.

Sociaal Huis- Huis van het Kind,

Residentie Clément Van Perck, Korte Schipstraat 14 te Mechelen

T 015 27 64 26

E de nieuweweg@skynet.be

W  www.inloopteams-antwerpen.be/nieuweweg/

 

Café Bébé

Elke tweede zaterdag van de maand kunnen aanstaande en prille ouders elkaar ontmoeten in alle rust en gezelligheid tijdens Café bébé. Tussen 10u en 12u30 ontvangen we jullie met veel enthousiasme. Terwijl kinderen spelen en baby's alle zorg krijgen, wisselen ouders ervaringen uit.

Huis van het Kind, residentie Clément Van Perck, Korte Schipstraat 14 te Mechelen

W http://cafebebemechelen.weebly.com/

 

Workshops/infosessies

Verschillende diensten bieden workshops/infosessies aan voor ouders met jonge kinderen: babymassage,EHBO,...  Een overzicht van dit aanbod vind je hier!