met jonge kinderen (0-3 jaar)

 

Consultatiebureau voor het Jonge Kind

In het consultatiebureau kan je terecht met al je vragen over de ontwikkeling en gezondheid van jouw kindje tussen 0 en 3 jaar. Een ervaren team vrijwilligers, een arts en een verpleegkundige bieden je advies en be­geleiding. De ontwikkeling van je kind wordt op de voet gevolgd, te beginnen met het gewicht en de groei. Naast het beoordelen van reacties, reflexen en gehoor en het on­derzoeken van hart, longen, ruggengraat, handjes en voetjes, krijg je ook informatie over voeding, verzorging, veiligheid, hygi­ëne en ontwikkeling van je kind.

Een afspraak maak je via de Kind en Gezin lijn: T 078 150 100 of via W www.kindengezin.be

Adressen

  • Consultatiebureau Sociaal Huis- Huis van het Kind, Lange Schipstraat 27 te  Mechelen
  • Consultatiebureau, Maurits Sabbestraat 61 te Mechelen
  • Consultatiebureau, Brusselsesteenweg 49 te Mechelen

Pedagogisch spreekuur Kind en Gezin

Ouders met kinderen tot drie jaar kunnen met hun eigen verhaal en vragen over opvoeding terecht op het spreekuur opvoedingsondersteuning. Je kan je situatie bespreken met een medewerker van Kind & Gezin die geschoold is in pedagogisch advies. Dit kan in één gesprek of in enkele gesprekken. Hij of zij kan samen met jou op zoek gaan en kan je vast op weg helpen. Dit aanbod is gratis.

Wil je een afspraak maken? Bel de Kind en Gezin lijn T 078 150 100 of neem contact op met Huis van het Kind via T 015 44 52 42 of huisvanhetkind@mechelen.be


Spreekuur Groeipakket

Vanaf 1 januari 2019 wordt de kinderbijslag hervormd en spreken we van een groeipakket voor elk kind. Ben je zwanger en wil je aansluiten bij een kinderbijslagfonds? Heb je vragen over de kinderbijslag? Kom dan langs tijdens het spreekuur, elke donderdag van 13u tot 16u in Huis van het Kind (uitgezonderd juli en augustus). Meer info: www.groeipakket.be

i.s.m. Infino, Myfamily, Kidslife, FONS en Parentia


Inloopteam Het Blijhuis

Wil je graag andere ouders ontmoeten? En geïnteresseerd om in groep over de opvoeding van je kind te praten? Zoek je een plek waar je kind leuk kan spelen met andere kinderen? Heb je problemen waarover je met een deskundige medewerker wil praten?

Als sommige van deze vragen jou bezig houden én je brengt je kinderen groot in vaak moeilijke omstandigheden, dan is het inloopteam iets voor jou!

Openingsuren: check website www.blijhuis.be

 Lange Schipstraat 25 te Mechelen

T 015 27 64 26

E ahoi@blijhuis.be

W www.blijhuis.be


 

Workshops/infosessies

Verschillende diensten bieden workshops/infosessies aan voor ouders met jonge kinderen: babymassage,EHBO,... Bekijk een overzicht van dit aanbod.