dsc_7905bewerkt.jpg

Kleine Stadsartiest

Talentenjacht

In 2014 zette de Kinderraad het volgende op hun kindercharter:

Er wordt een talentenjacht georganiseerd waar er één artiest de winnaar is en de komende twee jaar de titel: 'Kleine Stadsartiest' mag dragen. Dit naar het voorbeeld van de Stadsartiest van Mechelen.

Zo organiseerde de Kinderraad in april 2015 de eerste talentenjacht voor Mechelse kinderen.

De Talentenjacht heeft als doel alle Mechelse Kinderen tussen 0 en 12 jaar hun talent te laten tonen aan de buitenwereld.

Deze groep wordt ingedeeld in 2 leeftijdscategorieën: van 0 tot en met 6 jaar en van 7 tot en met 12 jaar. In de jongste categorie maakt de winnaar kans op een leuke prijs. De winnaar van de oudste categorie zal verkozen worden tot 'Kleine Stadsartiest' van Mechelen.

Aan de talentenjacht kan zowel solo als in groep deelgenomen worden. Bij solo-deelname dient de deelnemer woonachtig zijn in Mechelen en jonger zijn dan 12 jaar. Bij groeps-acts moet ¾ van de groep woonachtig zijn in Mechelen en moeten alle deelnemers jonger zijn dan 12 jaar.

Kleine Stadsartiest

De Kleine Stadsartiest wordt verkozen voor een periode van 2 jaar. Tijdens deze 2 jaar zal 'De Kleine Stadsartiest', onder begeleiding van Mechelen Kinderstad en in samenwerking met de Kinderraad, de kans krijgen zijn of haar talent verder te ontplooien en minstens:

  • één project, met ondersteuning van Mechelen Kinderstad en Kinderraad, realiseren om zijn of haar talent tentoon te stellen in Mechelen.
  • één project doen in samenwerking met de (volwassen) Stadsartiest van stad Mechelen.

Yannis Aghassaiy kwam eruit als beste artiest tijdens de talentenjacht. Hij won de wedstrijd met het liedje: 'Als ik droom' en werd bekroond tot 'Kleine Stadsartiest' tot najaar 2017.

Hij trad reeds op tijdens verschillende evenementen van Mechelen Kinderstad en Stad Mechelen:

  • Speeldag 2016
  • Maanrock 2016

 

Nieuwe talentenjacht 2017

Najaar 2017 zal er een nieuwe talentenjacht worden georganiseerd, waarbij de talenten van kinderen tussen 0 en 12 jaar kunnen worden getoond aan de buitenwereld!