kinderraad-mechelen-2017-41.jpg

Kinderraadsleden

Onze Mechelse kinderraad

Maak kennis met 19 enthousiaste jongens en meisjes die bruisen van de ideeën om van Mechelen een nog betere kinderstad te maken. Samen vormen zij de nieuwe Kinderraad voor de periode 2016-2018.

Met kersvers kinderburgemeester Walid El Handouz (10) aan het roer wil dit jong geweld hun kindercharter, een plan met 19 actiepunten, het komende schooljaar verwezenlijken.

Kindersecretaris wordt Maija Mans (10). Hij en Maija zijn gewisseld, zodat de taken van kinderburgemeester en school goed te combineren blijven.

De Kinderraad is een adviesraad bestaande uit jongens en meisjes uit het 4de en 5de leerjaar. Ze komen 10 keer per jaar samen om te vergaderen. Ze brainstormen o.a. over verkeersveiligheid, milieu, kindvriendelijke venementen en Mechelen als Kinderstad.

De leden uit de Kinderraad leren ook over de gang van zaken in een stad en geraken vertrouwd met termen als schepen, burgemeester en democatie. Ze worden bijgestaan door de Jeugddienst en het echte college van Burgemeester en Schepenen. Zo kunnen hun (haalbare) ideeën ook echt uitgevoerd worden!