kr16-172.png

Kinderburgemeester & Kindersecretaris

Mechelen heeft een nieuwe Kinderraad

Merel en Pieter dragen sjerp kinderburgemeester over aan Maija en Walid

De Kinderraad wordt aangesteld voor de periode van twee schooljaren. Aan het hoofd staat een Kinderburgemeester, een soort woordvoerder van de Kinderraad. In feite worden er twee kinderburgemeesters gekozen: eentje voor de periode 2016-2017 en eentje voor de termijn 2017-2018. De burgemeester van de tweede periode zal het eerste jaar de burgemeester ondersteunen als secretaris en andersom, zodat de combinatie van taken als kinderburgemeester en voor school niet al te zwaar valt.

Vanaf vandaag neemt Maija Mans als eerste de taak van Kinderburgemeester een jaar op zich. Ze kreeg vandaag de burgemeesterssjerp overhandigd door Merel Vanderelst en Pieter Verhelst, die de afgelopen twee jaar de sjerp met verve droegen. Maija gaat naar school in Coloma en wil met de Kinderraad graag iets doen rond activiteiten met kinderen en senioren samen.

Vanaf september 2017 neemt Walid El Hadouz het van Maija over. Dan wordt hij de nieuwe Kinderburgemeester en Maija Kindersecretaris. Walid droomt van nog meer speeltoestellen op speelpleintjes, liefst helemaal gebouwd uit natuurlijke materialen. Hij zit op school in Ter Berken in Hofstade.

Leuk weetje: Maija en Walid zijn exact even oud. Dat belooft volgend jaar alvast een feestelijke Kinderraad op woensdag 18 november!

Kinderburgemeester en -secretaris

De pas aangestelde kinderburgemeester Maija met kindersecretaris Walid, naast de uittredende kinderburgemeester- en secretaris Merel en Pieter.

Het eerste televisie-optreden van Maija

Onze kinderburgemeester Maija ging op 14 februari 2017 samen met Ketnet en Bart Somers op stap om meer te weten te komen waarom hij net de beste burgemeester ter wereld is geworden. Je kan de mini-reportage hier bekijken.