2016_KINDSTAD_TTCultuur.jpg

Informatie voor verenigingen

Het Talententicket, een extra stimulans voor je vereniging

Wil je graag jouw ledenaantal verhogen? Kan jouw club of vereniging een extra stimulans gebruiken? Het Talententicket maakt dat allemaal mogelijk. De stad Mechelen wil dat elk kind de kans krijgt om een leuke hobby uit te bouwen en biedt daarom alle kinderen tussen 5 en 15 jaar oud, die in Mechelen wonen, een Talententicket van 50 euro aan. Het Talententicket wordt gebruikt om een deel van het lidgeld, abonnement, meerdaagse activiteiten en kampen te betalen bij één van de deelnemende sport,- cultuur,- en jeugdverenigingen.

De stad zoekt enthousiaste verenigingen, sportclubs,… die dit initiatief willen steunen. Als deelnemende vereniging krijg je een vermelding op de website van Talententicket, wat voor (nog) meer bekendheid van jouw vereniging of club zal zorgen. Het Talententicket is de gelegenheid bij uitstek om jouw ledenaantal te verhogen. Bovendien sta je mee in voor een stijgende integratie en versterking van het verenigingsleven.

Hieronder kan je het volledige reglement van het Talententicket vinden. Indien jouw vereniging of club zich hiervoor wil inzetten of indien je meer informatie wenst, neem dan snel contact op met Villa32 (Jeugddienst). Zij helpen je met veel plezier verder.

Wij hopen alvast dat wij op jouw medewerking kunnen rekenen door deel te nemen aan dit initiatief. Samen kunnen we de Mechelse kinderen stimuleren om hun talenten te ontplooien en deel te nemen aan het verenigingsleven!

Interesse?

Heb je als vereniging interesse gekregen om deel te nemen aan dit initiatief? Wil je meehelpen om het Mechelse verenigingsleven een boost te geven? Of zit je nog met vragen? Stuur een mailtje naar
kristof.vandegaer@mechelen.be.

Een van de betrokken diensten (dienst Jeugd, Sport, Cultuur of UiT) kijkt de aanvraag na. Pas na goedkeuring van de betrokken dienst, wordt de vereniging opgenomen in de deelnemerslijst.

Registreer je Talententickets online

Als vereniging kan je de ontvangen Talententickets valideren via onze online registratietool. Allereerst dien je je als club te registreren. Dit doe je aan de hand van onderstaande handleiding. Nadat je je vereniging of club hebt geregistreerd zal de betrokken stadsdienst de ingevoerde gegevens verifiëren en de account valideren. Na deze validatie kan je de Talententickets invoeren aan de hand van de 10-cijferige code of door het inlezen van de barcode. De stad Mechelen zal vervolgens binnen de 31 dagen een terugbetaling uitvoeren op het rekeningnummer dat gekoppeld werd aan de vereniging.

Jeugddienst heeft enkele handige handscanners te leen waarmee het inlezen van de barcode in een wip gebeurt. Reserveer je scanner met dit aanvraagformulier.

Ga nu aan de slag met de tool

Online registratietool Talententickets