Sinte Mette in de klas

Sinte-Mette leeft in Mechelen, ook in de klas!

Musea & Erfgoed Mechelen draagt graag haar steentje bij om deze traditie in stand te houden, vandaar dit educatief pakket over de figuur, het verhaal en de liedjes rond Sinte-Mette. Dit alles kwam tot stand met de steun van de lokale Sinte-Metteverenigingen, Mechelen Kinderstad en de dienst Onderwijsondersteuning van de Stad Mechelen. vzw Casa Blanca stond in voor de creatieve uitvoering van het geheel.

 

Het erfgoedpakket 'Sinte-Watte?! Sinte-Mette!' bestaat uit twee delen:

1. Het pakket met een focus op de Sinte-Metteliedjes uit de Mechelse regio

Dit pakket bestaat uit de opnames van vier Sinte-Metteliedjes door Tom Kestens. Je kan de liedjes beluisteren, bespreken én aanleren in de klas. Daarnaast is er opnieuw een handleiding met creatieve tips om bij elk lied een opdrachtje in de klas uit te werken.

Hieronder kan je de handleiding en de liedjes downloaden om te gebruiken in de klas:

Handleiding Sinte-Mette: de liedjes

Beluister de liedjes

 

2. Het pakket met een focus op het verhaal van Sinte Mette

Dit pakket bestaat uit het verhaal (als kamishibai of 'verteltheater'), dat je kan voorlezen in de klas én een handleiding met een reeks creatieve verwerkingsopdrachten voor klein en groot (ca. derde kleuterklas tot vierde leerjaar).

Hieronder kan je de verteltekst en de handleiding downloaden. Vertelplaten en een kamishibaitheatertje kan je ook ontlenen bij de Erfgoedcel Mechelen.

Handleiding Sinte-Mette

Voorleestekst Sinte-Mette

 

Je kan steeds Musea & Erfgoed Mechelen contacteren indien je liever een papieren versie wil hebben van beide delen:

Musea & Erfgoed Mechelen
Lamot
Van Beethovenstraat 8-10 - 2800 Mechelen
015 29 49 10 - lamot-erfgoed@mechelen.be
 

We hopen dat het lesmateriaal jou en je collega's extra inspiratie bezorgt om met Sinte-Mette aan de slag te gaan in de klas!