Corona spelregels ZAP speelplein

 

Corona spelregels ZAP speelplein

Op volgende pagina kan je de huidige regels voor deze ZAP speelpleinzomer terugvinden. Deze pagina wordt telkens geüpdate als er meer informatie beschikbaar is. Hou deze dan ook goed in de gaten de volgende dagen/weken. 

 

Algemeen

De speelpleinwerking start dit jaar op maandag 5 juli 2021. De speelpleinwerking zal lopen tot woensdag 25 augustus 2021. De locatie is Campus Tessestraat, Tessestraat 4, 2800 Mechelen.

 

Wat doen wij op het speelplein?

Als speelpleinwerking ondernemen wij ook een aantal zaken. Wij organiseren één bubbel waarin 50 kinderen zitten. Dit is exclusief de begeleiding. Het kan zijn dat deze bubbel wordt opgeschaald in juli, al hangt dit af van de situatie. Mogelijks worden half juli extra plaatsen open gezet. 

De kinderen wassen hun handen voor en na elke maaltijd. Ook voor en na elke 10-uurtje of 4- uurtje. 

Externen dragen bij ons sowieso een mondmasker. Zeker als de afstand van 1,5m niet gewaarborgd kan worden. 

Wij proberen zoveel als mogelijk buiten te spelen. De ruimtes worden regelmatig verlucht. Wij laten zoveel mogelijk de deuren openstaan zodat er genoeg frisse lucht binnen kan. 

Verder houden we een contactlogboek bij. Dit zodat er bij een uitbraak van het virus, snel gehandeld kan worden. We weten meteen wie we moeten contacteren. 

 

Bubbelsysteem

Dit jaar zal het niet mogelijk zijn om per dag in te schrijven. Dit om het virus geen kans te geven. We werken met een bubbel per week van in totaal 50 kinderen exclusief  animatoren. 

Binnen deze contactbubbel moet er geen afstand gehouden worden, zij mogen opnieuw vrij spelen. Elke contactbubbel heeft zijn eigen vaste begeleiding met wie zij ook in contact zullen komen. 

 

Uitstappen en workshops

Er worden workshops en daguitstappen gedaan, daarbij zullen de externen ook 1,5m afstand moeten houden en een mondmasker moeten dragen. Dit om de veiligheid te waarborgen. 

We vragen elk kindje een mondmasker mee te geven. Dit omdat we op maandag naar de bioscoop gaan en op vrijdag op uitstap. Bij beiden kan het zijn dat de organisaties vragen om toch een mondmasker te dragen. Hiervoor vragen we voor de zekerheid een mondmasker per kind mee te geven in het rugzakje.

 

Brengen en ophalen

Ouders moeten bij het afzetten en ophalen van hun kind de onderlinge afstand bewaren. We vragen dan ook dat ze verplicht een mondmasker dragen 

 

Ziekte

Indien je zoon of dochter aan een chronische aandoening lijdt. Dan vragen we om contact op te nemen met je huisarts om te kijken of dit een probleem kan vormen. De lijst voor de huisarts kan je via zico.vanacker@mechelen.be bekomen.
Er wordt ook een medische fiche gemaild een week voor de start van de activiteit. Deze moet verplicht worden ingevuld. 

Indien je zoon of dochter ziek is geweest 5 dagen voor de start van het speelplein, mag deze niet naar het speelplein komen. Tenzij de dokter uitsluitsel kan geven dat het geen corona is. 

Indien je zoon of dochter ziek wordt op de speelpleinwerking, zult u gevraagd worden om hem of haar onmiddelijk af te halen. 

 

1 initiatief per week aanbeveling

Er geldt nog steeds de aanbeveling/vraag naar ouders toe om activiteiten zo weinig mogelijk verschillende activiteiten per week te boeken. Dit zodat het virus geen kans krijgt. 

 

Terugkomst uit vakantie

Bekijk zeker de maatregelen die op dat moment gelden voor buitenlandse reizen

 

Vragen?

Bij vragen mag u altijd zico.vanacker@mechelen mailen of de aanwezige animator of jobstudent aanspreken.