mechelen-kinderstad-sint-mette-2017-5-large-.jpg

Activiteiten Sinte-Mette 2019

Heihoek

Lichtjesstoet

Zondag 10 november, 16u30-20u

Start om 16.30u aan Martin’s Hotel, Karmelietenstraat 4. Verkleed je op je best en neem een lichtje mee. De mooiste, origineelste Sinte Mettezanger wint een prijs.Woon je langs het parcours? Zet dan een Lichtje aan je raam of deur voor meer gezelligheid.

Karmelieten-, Adegem-, Mosselschelp-, Kromme Elleboog-, Kroon-, Korte Penninc-, Veluwe- en Poelstraat

Rond 18u eindigt de stoet in dienstencentrum Den Deigem met pannenkoeken en chocomelk voor alle deelnemers. Ouders worden gevraagd om mee te stappen.

Organisatie: buurtcomité Heihoek

Battel

Sinte-Mettestoet

Zondag 10 november, 18u

Trek verkleed en met een lichtje/muziekinstrument door Battel. Samenkomen aan Basisschool De Ark vanaf 17u. Breng je eigen zakje mee. Battelaars van alle leeftijden zijn welkom.

Woon jij op het parcours (Arkkade, Battelse Bergen, Hogeweg, Marterstraat, Otterstraat, Neerweg, Schottenbosserstraat, Lange Akkerstraat, Wolverbosstraat) en wil je de deelnemers een snoepje geven? Sta dan buiten klaar tijdens de stoet. 

Achteraf krijgt elke deelnemer een pannenkoek en maak je kans op een tombolaprijs. Chiro Battel zorgt voor drankjes.

Organisatie: wijkraad Battel, chiro Battel

Hombeek

Sint-Maartenmis, paardenommegang, vuurshow, lichtjesstoet, pannenkoekenfestijn en véél meer.

Zondag 10 november 

Om 11.00 uur is er in de Sint-Martinuskerk de gebedsdienst waar speciaal de communicanten 2020 aan deelnemen. Na de dienst is er de zegening van de paarden met ruiters, honden en andere huisdieren. Alle aanwezigen worden getrakteerd op een jeneverke. De deelnemers aan de dierenzegening ontvangen een SINTE-METTEVAANTJE  2019. Na de ommegang verzamelen de ruiters aan het dorpshuis.

Om 18.00 uur verzamelen de kinderen met lichtjes aan het dorpshuis voor de SINTE-METTESTOET met daarna uitdeling van de Sinte-Metekorf en verbranding van “Sinte-Mette-den-Oude".

Maandag 11 november

Pannenkoekenfestijn in de Esdoornschool

Organisatie: Heemkring Hoembeka, Sinte-Mettecomité, school ‘De Esdoorn’, Chiro en SimaconHombeekjeugdkorps van de Koninklijke Fanfare ‘De Vrolijke Vrienden’, school Sint-Maarten

Speelgoedmuseum

Zing en knutsel mee!

Zaterdag 9 en zondag 10 november

Kom verkleed of zing een Sinte-Metteliedje en je bezoekt het Speelgoedmuseum aan een kortingstarief (V: €6,40, K: €4,80) en krijgt een gratis warme chocomelk.


Zondag 10 november, 13.30-16.30u

Sinte Mette zingen in de kou? Pimp een leuke haarband/oorwarmer voor jou en Barbie/Ken tijdens onze workshop. Die houden je oortjes lekker warm, zodat je nog beter zingen kan!

Organisatie: Speelgoedmuseum

Walem

Zing mee!

Maandag 11 november, 11-13u

Wafellollies met chocomelk voor kinderen, een jenevertje voor de volwassenen aan het dorpshuis.

Organisatie: Dorpsraad Walem

Gebroeders Romboutsraat

Zingen en smullen

Maandag 11 november, 10-12u

Zing mee en smul van lekkere pannenkoeken en warme chocomelk!

Organisatie: Hazelbroeders

Begijnhof

Op stap met de Reuzenkinderen

Maandag 11 november, 13u30

Op 11 november klinkt het Sinte Mette lied luider dan ooit in het Groot Begijnhof.
Want reuzenkinderen, Noa en Amir, komen mee het Sinte Mettelied zingen met de kinderen uit het Groot Begijnhof, Mechelen en omstreken.

We vertrekken onder muzikale begeleiding om 13u30 vanop 3 plaatsen Brouwerij Het Anker/ Schrijnstraat 26/Het Hof Van Savooien Klein Begijnhof nr 1. Aan De Luchtballon komen we samen en vormen dan de laatste Sinte Mettestoet naar het Cultureel Centrum. Kom mee en geniet!

Werken mee aan dit project: Lagere school De Luchtballon en Scheppers, Het Hof van Savooien, Buurtwerking Groot Begijnhof, Sjarabang vzw, Scouts Sint-Katrom en ReuzenMechelen.

Cultuurcentrum 

Sinte-Mettefeest

Maandag 11 november, 13u30-17u

Een namiddag lang zingen, verkleden en smullen. Ken jij het Sinte-Mettelied? Zing het uit volle borst op dit feest. Schrijf je in voor de zangwedstrijd en wie weet ga je naar huis met een mooie prijs! Schuilt er geen zanger in jou? Dan kan je smullen van lekkers, je verkleden en genieten van nog meer animatie.

Cultuurcentrum, Minderbroedersgang 5, Mechelen

Alle kinderen met ouders of begeleiders GRATIS. Inschrijven voor de zangwedstrijd doe je bij de ingang de dag zelf.

Organisatie: Sinte-Mettegenootschap